Najbliższe szkolenia: 

1. "Produkcja cydrów jakościowych"

Wieliczka 7 stycznia 2017 9:00 - 16:00

 

Program:

1. Przydatność odmian jabłek uprawianych w Polsce do produkcji cydru jakościowego.

2. Rodzaje cydrów

3. Ocena przydatności surowca i korekty

4. Dobór drożdży i zagrożenia mikrobiologiczne

5.Technologia produkcji cydru

6. Sprzęt do produkcji cydrów.

7. Chemia cydru - Podstawowe badania laboratoryjne

8. Degustacja ilustrująca konsekwencje procesów technologicznych i możliwości

cena 400 zł/os

 Cena obejmuje szkolenie, materiały i przerwy kawowe

Zainteresowanych prosimy o zgłoszenie do 30.12.2016 przez wysłanie emaila na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Żeby zajęcia mogły się odbyć grupa musi liczyć co najmniej 15 osób.

 

 

2. "Praktyczne aspekty ekologii i biodynamiki w uprawie winorośli i produkcji wina"

Wieliczka - 8 sierpnia 2015

Program:

1. Podstawy rolnictwa ekologicznego i biodynamicznego

2. Preparaty biodynamiczne - serce rolnictwa biodynamicznego ( rodzaje, produkcja , stosowanie)

3. Przepisy prawne obowiązujące w rolnictwie ekologicznym

4. Możliwości otrzymywania dotacji dla rolników i sadowników prowadzących gospodarstwo metodami ekologicznymi

5. Winnica w okresie przechodzenia na system biodynamiczny

6. Praktyczne zastosowanie preparatów biodynamicznych w winnicy

7. Produkcja wina ekologicznego i biodynamicznego

8. Organizacja gospodarstwa biodynamicznego - praktyczne rozwiązania

cena 370 zł/os

Cena obejmuje szkolenie, materiały i wyżywienie

Zainteresowanych prosimy o zgłoszenie do 31 lipca 2015 przez wysłanie emaila na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Żeby zajęcia mogły się odbyć grupa musi liczyć co najmniej 15 osób.

Dane do przelewu:

WPW Vinaspora sp. z o. o.

IDEA Bank nr 91 1950 0001 2006 7805 3191 0002